Valitse sivu

Karttapalvelu

Etusivu / Info ja asiointi / Karttapalvelu

Muuramen karttapalvelulla on mahdollista tarkastella eri karttatasoja ja suorittaa yksinkertaisia mittauksia kunnan alueella.

Miksi karttapalvelu?

Tarkastele Muuramea yläilmoista historiallisten ilmakuvien avulla sekä maastoja esimerkiksi suunnistuskartan pohjalta. Pääset tarkastelemaan myös eri kaavatasoja aina asemakaavasta maakuntakaavaan, kunnan ympäristöarvoja mm. Natura-alueita ja luonnonsuojelualueita, liikunta- ja vapaa-ajan mahdollisuuksia, sekä tutkimaan myytävissä ja vuokrattavissa olevia tontteja. Karttaikkunasta on myös mahdollista tehdä tulosteita myöhempää käyttöä varten. Voit tehdä omia analyyseja mittaamalla viivamaisia etäisyyksiä tai pinta-aloja, sekä poimia tai etsiä tarkkoja pisteitä koordinaattien avulla. Myytävien ja vuokrattavien tonttien kohdalla näet tonttikohtaiset tiedot suoraan klikkaamalla ja pääset jatkamaan helposti tontin hakuun.

Karttapalvelu on oiva työkalu omaan kuntaan tutustumisessa, sekä siellä sijaitsevien palveluiden ja luonnonkohteiden etsinnässä. Erilaisia tulosteita voit ladata vastaamaan omia tarpeitasi!

Esimerkki karttanäkymästä

Karttapalvelun käyttö

Ruudun vasemmasta reunasta löytyvät Haku, Aineistot, Vie, Jaa sekä Tulosta -toiminnot.

Haulla voit hakea osoitteita, alueita ja aineistoja.

Aineistot-lehdellä voit valita kartalle näkyviin eri tietoja. Valitse kartta-kohdasta valitset pohjakartan, jonka päälle tiedot piirtyvät. Voit valita useita pohjakarttoja päällekkäin, esimerkiksi Taustakarttasarjan ja Ortokuvan. Näytä kartalla-kohdasta valitset kartella piirtyvät tiedot. Esimerkkikuvassa näkymään on valittu kiinteistörajat ja asemakaavat.

Vie, Jaa-lehdellä voit luoda linkin luomaasi karttanäkymään. Voit piirtää kartalle pisteitä, viivoja tai alueita ja nämä näkyvät myös linkitetyssä karttanäkymässä.

Tulosta-lehdellä voit tulostaa näkymässä olevan kartan. Tulostuksen asetuksista voit vaihtaa paperin kokoa, asentoa, sekä mittakaavaa. Suurentamalla mittakaavaa saat suuremman alueen kartalle tulostettavaksi.

Keskellä ylhäällä näkyvät eri työkalut.

Työkaluilla on mahdollista muokata karttanäkymää esimerkiksi palaamalla alkuperäiseen näkymään tai himmentämällä taustakarttaa. Voit myös mitata etäisyyksiä ja alueita kartalla, sekä poimia koordinaatteja.

Vasemmalla ylhäällä näkyy karttalla liikkumiseen käytettävä työkalu.

Voit liikkua hiirellä raahaamalla sekä loitontaa ja lähentää karttaa hiiren rullalla. Loitontaminen ja lähentäminen onnistuu työkalun plus- ja miinuspainikkeesta. Ulompaa kehää pyörittämällä voit kääntää karttaa. Keskellä olevasta nuolesta kartta palaa taas perusnäkymään pohjoinen ylöspäin.

Vasemmalla alhaalla näkyy karttanäkymässä olevat valitut tasot.

Rattaan kuvasta voit säätää tason asetuksia. Voit vaihtaa tason väriä, läpinäkyvyyttä ja saada tason nimet näkyviin kartalle. Nuolisymbolia painamalla voit vaihtaa kartalla olevien tasojen paikkaa. Näin voit saada paremmin eri asioita näkyviin, esimerkiksi esimerkkikuvan kiinteistörajat on siirretty näkymään asemakaavan päällä. Raksista voit poistaa valitun tason karttanäkymästä.

Alhaalla keskellä näkyy mittakaavajana sekä kursorisi koordinaatit kartalla.