Valitse sivu

Muuramen kunnan alueella keittokehotus jatkuu varotoimenpiteenä ainoastaan Muuramen Rannankylän ja Isolahden vesiosuuskunnan Muuramen kunnan puoleisella alueella. Keittokehotus on tiistaina 17.9.2024 valmistuneiden vesinäytetulosten perusteella päätetty muualta kunnan alueelta ja vettä saa käyttää normaalisti.

Vesinäytetuloksissa on Isolahden alueelta yhdessä näytteessä havaittu edelleen veden laadun heikentymistä. Veden laadun heikentyminen johtuu todennäköisesti putkirikon yhteydessä tapahtuneesta maa-aineksen joutumisesta osaan verkostoa. Tämän vuoksi keittokehotus toistaiseksi jatkuu varotoimenpiteenä Muuramen Rannankylän ja Isolahden vesiosuuskunnan Muuramen kunnan puoleisella alueella.Verkostossa saattaa esiintyä vielä ilmaa, joka näkyy veden samentumisena. Vettä juoksuttamalla vesi yleensä kirkastuu. Epätavallisen väristä, makuista tai hajuista vettä ei saa käyttää.

Jyväskylän seudun ympäristöterveys ottaa vedenlaadun seuraamiseksi vesinäytteet tiistaina 17.9.2024 Isolahden alueelta. Tuloksista tiedotetaan niiden valmistuttua.

Keittokehotuksen piirissä olevilla alueilla kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä alueella vähintään viiden minuutin ajan.

Varavedenjakelu jatkuu Isolahden koululla sekä S-marketin pihassa

Varavedenjakelu on järjestetty Isolahden koululle, Pukkimäentie 1. S-marketin pihassa vedenjakelu jatkuu myös toistaiseksi. Vedenhakuun on varauduttava omilla puhtailla astioilla.
Muuramen kunnan vesilaitos tiedottaa ajantasaisesta tilanteesta kunnan verkkosivuilla.
Jyväskylän seudun ympäristöterveys tiedottaa asiasta seuraavan kerran näytetulosten valmistuttua, viimeistään perjantaina 20.9.2024
Muuramen kunnan alueelle asetettiin keittokehotus lauantaina 7.9.2024 Muonamiehentiellä tapahtuneen talousveden runkolinjan putkirikon seurauksena. Putkirikko on korjattu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Lisätietoja:

Muuramen kunta:
Vesihuoltopäällikkö Jari Oksman, puh 050 3034260
Jyväskylän seudun ympäristöterveys:
Ympäristöterveyspäällikkö Hanna Yksjärvi p. 050 4724850

Vedenkeitto-ohjeita

Juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Vedenkäyttöohjeet keittokehotuksen ollessa voimassa:

  • Keitä vettä 5–10 minuuttia. Muista keittää myös mehun laimennukseen käytettävä vesi. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse etukäteen erikseen keittää.
  • Kahvinkeittimissä tai vedenkeittimissä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.
  • Muistathan, että myöskään jääkuutioita ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.
  • Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.
  • Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti.
  • Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.